Transport af mere end ét barn

Fødder på nyfødte tvillinger
Transport af mere end ét barn
Henrik Andersen
-
08/03/2022
-

Der findes utallige løsninger til ét barn, når det gælder barnevogn eller klapvogn. Straks værre bliver det, når du er på jagt efter en tvillingebarnevogn. Selvom tvillinger i dag ikke er et helt ukendt fænomen, er det nemlig sjældent at der er det store udvalg på den front.

Det samme gælder, hvis du har børn der aldersmæssigt er så tæt på hinanden, at de samtidig har brug for barnevogn og klapvogn. Her kan en tvillingebarnevogn også være nyttig.

Sjældent behøver ikke betyde dyrt

Selvom en tvillingebarnevogn ikke er den type barnevogn, der findes flest af, så behøver du ikke skulle af med en formue. Selvfølgelig er en barnevogn i sig selv en stor udgift, men den bliver ikke nødvendigvis dobbelt så dyr, bare fordi den skal kunne fragte dobbelt så mange børn.

Som med så meget andet babyudstyr kan du sagtens finde en brugt tvillingebarnevogn. Det er et ret stort transportmiddel at have stående, så de fleste er ivrige efter at sælge deres, så snart de stopper med at bruge den.

Det er også tit muligt at finde en på tilbud, de samme steder hvor du finder almindelige barnevogne på tilbud. Det er ikke tit butikker har en masse på lager, men det er heldigvis blevet mere og almindeligt at have stående. Og eftersom de er lidt dyrere end almindelige barnevogne, er der også lidt mere pris at forhandle om.

Typen af vogne

Når du skal ud at investere i en tvillingebarnevogn, er det en god idé lige at gøre dig klart, hvilken type du har brug for. Der findes nemlig to typer.

Fordelen ved dem, hvor børnene sidder ved siden af hinanden er, at du nemt holder øje med begge børn samtidig. Ulempen er dog, at børnene lettere kan nå hinanden og blive uvenner eller vække hinanden. Samtidig fylder den også mere på fortovet, så du kan forvente flere irriterede blikke fra forbipasserende.

En anden løsning er en vogn i lag. Her vil man ofte sætte det yngste barn øverst, tættest på forælderen. Det ældste barn kan sidde i det underste sæde, hvor det ikke kommer til at forstyrre det yngste. Denne barnevogn er noget smallere og mere handy at have med forskellige steder.

Ligegyldigt hvilken model du vælger, kan de fleste fås med både barnevognskasser og med fladt sæde – altså til klapvogne. På den måde kan det ene barn sidde i klapvogn, og det andet ligge i barnevogn.

Husk tilbehør

Når du køber barnevogn, så husk også at det er praktisk med flere forskellige sæt sengetøj, masser af stofbleer, en suttekæde og mange andre ting.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et SuperGavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!